FOD Volksgezondheid zoekt wetenschappers voor succesvol EU-voorzitterschap

In 2024 neemt ons land het EU-voorzitterschap op zich. Om daar een succes van te maken, zoeken heel wat federale overheidsorganisaties versterking, zo ook de FOD Volksgezondheid. Heb jij (bijna) een wetenschappelijk diploma op zak? Dan kom je in aanmerking om bij deze organisatie een boeiende uitdaging aan te gaan in een internationale context. Aarzel niet en stel je kandidaat

Tijdens de eerste helft van 2024 zal ons land het roterende voorzitterschap opnemen van de Raad van de EU. Naar aanleiding hiervan is de FOD Volksgezondheid op zoek naar nieuwe krachten met een wetenschappelijke achtergrond. Je krijgt de kans om mee te werken aan projecten met als doel de samenwerking binnen de EU te bevorderen of Europese wetgeving voor te bereiden. En dat allemaal rond de thema’s waar de FOD Volksgezondheid verantwoordelijk voor is, zoals milieubescherming, dieren en planten, gezondheidszorg en voedselveiligheid.

Unieke opportuniteit

Of je nu bijna of pas afgestudeerd bent, of al ervaringen achter de rug hebt, doet er niet toe. De FOD Volksgezondheid zoekt in de eerste plaats gemotiveerde wetenschappers voor uiteenlopende functies. De precieze vacatures worden later bekendgemaakt, nu kan je je alvast inschrijven voor een algemene procedure. Slaag je, dan krijg je concrete jobs aangeboden waarvoor je mogelijk op gesprek mag.

Alle contracten zijn er van bepaalde duur, tot 31 juli 2024, net na het einde van het voorzitterschap. Ook al gaat het om een tijdelijke verbintenis, toch is dit een unieke kans die je niet mag laten liggen. Het gaat immers om boeiende, intense jobs die je een uitgebreid en internationaal netwerk opleveren. Ga deze uitdaging aan en maak van het Belgische EU-voorzitterschap mee een succes!

Lees hier de volledige vacature, kom meer te weten over het werk dat op de plank ligt en solliciteer tot en met 5 juli!

Ontdek hier de materie waarop je zou kunnen werken:

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures