In contact komen met collega's en gelijkgestemden op een event of tijdens een borrel: bij netwerken gaat het erom dat je mensen leert kennen. Mensen die professioneel interessant voor je zijn en die je in de toekomst zouden kunnen helpen om vooruit te komen in je job. We maken kennis met Carla Rijmenams, voorzitster van Felink, het netwerk binnen de federale overheid voor en door vrouwen. Zij vertelt ons waarom netwerken zo belangrijk is.

Netwerken betekent contacten leggen met mensen die interessant voor je kunnen zijn tijdens je loopbaan. Met een uitgebouwd netwerk beschik je over sparringpartners om elkaar te helpen met grote én kleine vragen. Want daar draait het immers om bij netwerken, zo vertelt Carla Rijmenams van Felink: "Netwerken in het kader van de loopbaan maakt heel wat zaken makkelijker. Je krijgt meer toegang tot informatie en kan een probleem waar je mee worstelt voorleggen aan mensen die misschien al iets gelijkaardigs meegemaakt hebben."

Lees het volledige artikel op de website van Fedra.

fedraleertvrouwelijkeambtenarennetwerken
Foto: Fedra