weforest_artikel

Steeds meer bedrijven schenken aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO. Maar ook overheidsdiensten zoals Selor maken werk van zeg maar de Maatschappelijke Verantwoorde Overheid.

Zo verrijst dankzij de steun van Selor en haar medewerkers een nieuw bos in Ethiopiƫ.

Een boompje opzetten over 2011

Eind 2010 kwam een medewerker van Selor met het voorstel om het traditioneel nieuwjaarscadeau te vervangen door een project voor een goed doel. Selor-medewerkers konden afzien van een geschenk, en het budget dat zo vrijkwam, zou dan naar een goed doel gaan. De keuze viel op WeForest, een ngo die zicht inzet voor herbebossing. Meer precies steunde Selor 'WeForest Ethiopia', een project om in Ethiopiƫ nieuwe bomen aan te planten in een streek die erg te lijden heeft onder erosie. Dankzij de steun van veel Selor-medewerkers was er voldoende budget om 25.000 aan te planten.

Werk maken van goede voornemens

Zo'n herbebossing komt uiteraard de natuur ten goede, maar ook de gemeenschap ter plaatse. Dit project heeft immers ook een sociale impact, want de aanplanting gebeurt voornamelijk door weduwes die in extreme armoede leven. Of hoe het stimuleren van lokale ecologie en economie hand in hand kunnen gaan.

Door de bomen ziet Selor het bos

Het planten van de bomen is in twee fasen gebeurd. Eerst kiemden de boomscheuten in een kwekerij, om daarna te worden aangeplant in Oude Wetate, een centraal gelegen hoogvlakte in Ethiopiƫ. Onder het toezicht van de lokale medewerkers groeien de bomen daar nu letterlijk en figuurlijk tot een bos, verspreid over een oppervlakte van meer dan 12 hectare.

Meer info over dit project en de organisatie WeForest op www.weforest.org.