Bruinen houdt risico's in, op het strand én onder de ultravioletlampen van de zonnebank. Die laatste zijn dan ook onderworpen aan strikte controles en moeten een specifieke wetgeving naleven. Redenen genoeg voor de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de FOD Economie om uitbaters van zonnebankcentra op de huid te zitten.

De lente heeft dit jaar lang op zich laten wachten. En enkele zwaluwen maken de lente niet: de bescheiden eerste zonnestraaltjes en aanhoudende herfsttemperaturen jagen zonnekloppers van het eerste uur en 'tanorexics' nog meer dan anders onder de zonnebank. Soms nogal onbezonnen. Want volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) is een derde van de kankerdiagnoses huidgerelateerd. En het merendeel van die huidkankers is te wijten aan een te hoge blootstelling aan ultravioletstralen (uv).

Lees het volledige artikel met de 10 gulden regels voor het bruinen op de website van Fedra.

zonnebank
Foto: Fedra