Aangenaam warm microklimaat, veilig microbankieren, kleinschalig stijlvol logeren: allemaal micro en meestal positief, maar toch soms ook een beetje eigenzinnig. Zo gaat het ook op de werkvloer, vooral op de werkvloer in een gevangenis!

Een beetje wars van alles wat mega, globaal, en heel erg massamedia is zette ik voor mezelf in de beleving van mijn job een tijdje geleden een heel andere koers uit. Grootste projecten, hoe goedbedoeld ook, bereiken vaak niet het gewenste permanente resultaat. Heel wat burgers (collega's, gedetineerden, slachtoffers en familie van…) hebben geen boodschap aan zo'n BV-op-de-retour met een programma over het gevangeniswezen om zijn gage en de kijkcijfers van zijn productiehuis te verhogen. M.a.w. het werd me soms wel eens te veel en te groots!

Lees het volledige artikel op de website van Fedra.

blog_cipier
Foto: Fedra