In team tegen onrecht en armoede

De Oxfam Trailwalker is een solidariteitswandeling die in 12 landen over de hele wereld georganiseerd wordt in het kader van de strijd tegen onrecht en armoede. Dit jaar vindt deze wandeltocht plaats op 29 en 30 augustus in de Hoge Venen. Een bloedmooi, maar ook loodzwaar parcours.

De Oxfam Trailwalker is de grootste teamuitdaging in België, je komt aan de start met een ploeg van 4 wandelaars en een heus supportersteam. In 2014 stonden er 1200 wandelaars aan de startlijn, en een 400tal vrijwilligers en 1500 supporters tekenden present: onder hen heel wat medewerkers van verschillende federale overheidsdiensten.

We wensen alvast al onze collega’s veel doorzettingsvermogen en plezier bij deze uitdaging toe.

Opbrengst naar het goede doel

De opbrengst van Oxfam Trailwalker wordt gebruikt om projecten en activiteiten van Oxfam-Solidariteit te financieren.

Op 7 edities namen alles bij elkaar 1.509 teams deel, goed voor 6.036 stappers. Dat betekent in totaal meer dan 600.000 gestapte kilometers, oftewel goed 15 keer de wereld rond.

En dat allemaal voor het goede doel, want elke ploeg zamelt minstens 1.500 euro in vóór de start. Sinds de eerste editie is de Belgische Oxfam Trailwalker op die manier goed voor een opbrengst van 3.303.363 euro.

Meer info

Meer info over de Oxfam Trailwalker 2015 en hoe je zelf kan deelnemen vind je hier.