Selor organiseert ‘de generieke screening voor bevordering naar niveau C’. Dat is de officiële naam voor de proeven om van niveau D bevorderd te worden naar niveau C. Deze proeven zijn gelijk voor alle federale ambtenaren. Ze gaan na of jij het werk aankan op niveau C. Als je slaagt, dan krijg je een vrijstelling voor het leven voor deze generieke screening, zodat bevordering naar niveau C makkelijker en sneller kan.

Je kan zelf inschrijven van 2 tot en met 30 september 2015

Van 2 tot en met 30 september 2015 kan je inschrijven voor deze sessie. Dat doe je via jouw persoonlijke pagina op de website van Selor: Mijn Selor. Opgelet: zorg er voor dat jouw benoemingbesluit is opgeladen!

Vanaf 15 september kan je zelf een datum in oktober kiezen waarop je de testen wil afleggen. De testen vinden plaats bij Selor in Brussel.

Bereid je voor

Bij Selor leg je de volgende twee testen af op een computer:

Klik op de naam van de test voor meer informatie en voor een demotest. Zo heb je vooraf al een idee hoe zo’n test ongeveer verloopt.

De tweede stap: de bevorderingsproeven van jouw overheidsdienst

Het tweede gedeelte van de bevorderingsproeven (de specifieke screening) organiseert Selor pas als het daarvoor een aanvraag krijgt van een overheidsdienst. Wanneer dat gebeurt, is het dan ook jouw P&O dienst zelf die intern zal bekendmaken dat deze specifieke screening wordt georganiseerd. Deze specifieke screening is niet gelijk voor alle federale ambtenaren, want ze wordt opgesteld voor een specifieke functie of dienst. Je zal zelf ook een datum kunnen kiezen via Mijn Selor.

Meer info

Op de website van Selor vind je meer uitleg over de procedure, en in deze FAQ geven we alvast de antwoorden op de vaakst gestelde vragen.