Het FAVV is in ons land algemeen erkend als dé referentie voor de veiligheid van de voedselketen. Op 1 overzichtelijke pagina zie je hier hoe de dienst is gestructureerd en welke opdrachten ze voor haar rekening neemt.

Het agentschap telt zo’n 1.300 medewerkers waarvan ongeveer de helft op het terrein. Zij opereren vanuit 5 provinciale eenheden: Antwerpen, Hasselt, Gent, Brugge en Leuven. Als inspecteur(-dierenarts) ga je ook in een van deze eenheden aan de slag. De huidige vacatures zijn vooral bedoeld voor de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen.

Het FAVV zoekt 5 inspecteurs (m/v)

Hieronder vind je de twee gezochte profielen. Klik op de vacatures voor meer informatie of om te solliciteren (de deadline hiervoor is 29 oktober!):

  • 2 inspecteurs: op het terrein ga ja na of de regelgeving wordt opgevolgd bij de productie en opslag van levensmiddelen en diervoeders. Je bent ingenieur of je hebt een master in een richting wetenschappen.
  • 3 inspecteurs dierenartsen: je waakt over dierengezondheid en gaat na of de juiste hygiënepraktijken worden toegepast.

Geen ervaring nodig

Om deze functies met succes uit te oefenen, beschik je naast een wetenschappelijke vorming ook over goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Je staat stevig in je schoenen en durft beslissingen te nemen. Ervaring als inspecteur is niet nodig, je krijgt eerst een vooropleiding ter plaatse. Ook als je pas afgestudeerd bent en zelfs als je afstudeert in de komende maanden, kom je dus in aanmerking.

Voordelen van werken voor het FAVV

  • een aantrekkelijk loon
  • uitgebreide opleidingsmogelijkheden
  • gratis hospitalisatieverzekering
  • flexibel werken in een 38-urenweek
  • minstens 26 dagen vakantie per jaar
  • een laptop ter beschikking