Waarom ben je geswitcht?

Als sociologe ben je vooral bezig met de psychosociale gezondheid. Maar voor mij zijn lichaam en geest sterk verbonden. Daarom heb ik een opleiding gevolgd, zodat ik nu als voetreflexologe veel dichter bij de mensen kan staan, letterlijk en figuurlijk. Voor mij was het ook een overstap van de theorie naar de praktijk.

Welke drempel moest je overwinnen?

Hoe moet je jezelf organiseren als je zelfstandig wil worden? Ik ben gaan aankloppen bij JobYourself, een organisatie die hierover advies en opleidingen geeft. Om die reden werk ik nu ook samen met andere zelfstandigen binnen een coöperatieve om een aantal kosten te delen.

Zou je het opnieuw doen?

Zonder twijfel. Bij iedere stap die ik heb gezet, kreeg ik het gevoel dat ik dichter kwam bij de waarden die ik nastreef. Dankzij de extra competenties die ik heb verworven door opleidingen, bijvoorbeeld op het vlak van boekhouden, kon ik mijn professionele carrière met succes een nieuwe richting gegeven!

Waar droom je nog van?

Ik zou graag een keer naar China trekken, want daar staan ze een heel stuk verder op het vlak van voetreflexologie.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Hetzelfde als ik tegen mijn kind zeg: ik wil niet dat je op een dag een bepaalde keuze maakt en dat dan zo blijft voor de rest van je leven.

 

 

 Switch _cta _nl 

Anne _nasielski _web (1)   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Sociologe Voetreflexologe
DUUR 20 jaar 8 jaar
GROOTSTE TROEF Het welzijn van andere mensen was voor mij de drijfveer. Maar  na 20 jaar de klemtoon op het psychosociale, wilde ik mij nu richten op de lichamelijke aspecten.  Ik werk voor een wel heel breed publiek: zo verzorg ik  baby’s van amper een paar maanden, maar mijn oudste klant is dan weer 96 jaar.
GROOTSTE UITDAGING Ik had een job op universitair niveau, en dan voel je toch dat je omgeving het vreemd vindt als je op dat vlak een stap terug zet.
Mijn beroep is mijn passie, en het voelt nooit aan als 'werken'.