Waarom ben je geswitcht?

Politie-agent worden was een jeugddroom maar lag niet voor hand. Maar na meer dan 15 jaar muzikant te zijn geweest, heb ik zelf mijn lot in handen genomen en ben ik naar de politieschool getrokken. Dat ik als agent ook nog muziek kon blijven spelen, heeft zeker meegespeeld in die beslissing.

Welke drempel moest je overwinnen?

Mijn omgeving verklaarde mij voor zot, want muzikanten beschouwen politie-agenten niet echt als vrienden. Verder was het voor mij niet alleen een andere job, maar een heel ander leven: vroeg opstaan, veel meer regelmaat, de trein in plaats van de taxi …

Zou je het opnieuw doen?

Zonder twijfel. Uit deze job haal ik net zoveel voldoening als wanneer ik op een podium stond. En ik heb even boeiende mensen leren kennen, al zijn ze soms minder bekend. Ze hebben mij zowel geleerd wat tegenslagen en menselijke leed zijn, maar ook dat er nog echte vriendelijkheid en erkenning bestaat, zonder showallures.

Waar droom je nog van?

Ik zou later graag commissaris worden.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Je moet durven risico’s nemen, maar vertrek steeds van je eigen talenten en vaardigheden. Kies voor datgene waar je het meeste voldoening in vindt, en denk niet alleen aan je portefeuille.

 

 Switch _cta _nl

Bertrand _desmet _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Violist - Cellist Politie-agent
DUUR 15 jaar 13 jaar
GROOTSTE TROEF Het was een privilege om op tournee te gaan met internationale artiesten en het heeft me veel bijzondere ervaringen opgeleverd. Ik leid een veel regelmatiger leven nu, ben fysiek beter in vorm en heb meer tijd voor mijn gezinsleven.
GROOTSTE UITDAGING Mijn dagritme zag er volledig anders uit, want optreden gebeurde vooral ‘s avonds en ’s nachts.” Als muzikant krijg je vaak applaus, maar als politie-agent is dat nog zelden het geval. Ook op financieel vlak heb ik ingeleverd.