Waarom ben je geswitcht?

Ik had een mooie job bij een groot bedrijf, maar ik vroeg mij af waarom ik eigenlijk werkte. Om wie al veel verdient nog meer te doen verdienen? Neen dus, en daarom wou ik voluit gaan voor duurzaam ondernemen. Voor mij primeerde het ethische aspect, en ik wilde ook de onderlinge samenwerking en de creativiteit van mensen stimuleren. Daarom heb ik mijn eigen bureau CoVISU opgericht waarmee ik bedrijfjes en lokale producenten in Afrika marketingadvies geef.

Welke drempel moest je overwinnen?

In België schuwen we te veel het risico. Slagen is hier de boodschap. Ik heb zelf ook getwijfeld omdat ik een aantal zekerheden zomaar op het spel zette. Een sprong in het onbekende schrikt altijd af, en kiezen voor een Afrikaans avontuur was letterlijk en figuurlijk een heel grote stap.

Zou je het opnieuw doen?

Ja, zonder de minste aarzeling! En zelfs als alles morgen stopt. Voor mij is deze switch tot nu toe een echte ‘school van het leven’. Ik heb al zo veel geleerd en zo veel mooie ervaringen mogen beleven ... Samengevat in drie woorden zeg ik: nog, nog, nog!

Waar droom je nog van?

Zo veel mogelijk NGO’s helpen om hun sociale projecten in Afrika te doen slagen. Ik geloof dat gestructureerde communicatie en marketing daarbij kan helpen. Mijn uiteindelijke doel is dat dergelijke initiaieven veel minder afhankelijk worden van subsidies.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Als je hart zegt dat je een andere richting moet inslaan, volg dan je hart.

 

 Switch _cta _nl 

Christine _englebert _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Marketingverantwoordelijke in een multinational Marketingcoach voor duurzame projecten (hier en in Afrika)
DUUR 9 jaar 1 jaar
GROOTSTE TROEF Een hoge levensstandaard en weinig of geen onzekerheid geven je een comfortabel leven. Voor mij is dit een uniek menselijk avontuur. Ik krijg veel voldoening wanneer ik een dag hard werken kan afsluiten met lachende gezichten.  
GROOTSTE UITDAGING Ik had soms een ethisch probleem met mijn werk en wilde mij meer toeleggen op de menselijke aspecten. Ook kon ik mijn creativiteit niet genoeg ontplooien Soms ben ik  vier maanden in Afrika en dan weer vier maanden hier in België. Maar dat is meer een probleem voor mijn omgeving dan voor mij, want zo kan ik doen wat ik echt wil doen.