Waarom ben je geswitcht?

Ik was al zeven jaar als advocate aan de slag en had al een paar kantoren versleten. Het kriebelde al een tijdje om iets anders te doen, en toen zag ik een aanbesteding om in Antwerpen in een historisch pand een horecazaak uit te baten. Heel snel heb ik een concept uitgewerkt en een voorstel ingediend. Met succes, want sinds juli 2015 baat ik de Living uit. En werken aan de toog is dus veel plezanter dan werken in een toga!

Welke drempel moest je overwinnen?

In eerste instantie is dit een tijdelijk project, en daar zet ik toch wel veel voor op het spel. Tel daarbij dat ik nog veel te leren had in de horeca, plus de financiële onzekerheid… Het was dus toch wel een grote stap.

Zou je het opnieuw doen?

Meteen, alleen al omwille van de enorme positiviteit die ik heb mogen ervaren! Dat was niet alleen het geval tijdens bemoedigende gesprekken, want er waren ook veel mensen die spontaan hulp en materiaal aanboden of die die insprongen waar ze maar konden. Die steun was en is zo hartverwarmend dat ik er nog geen seconde spijt van heb gehad.

Waar droom je nog van?

Het is niet gemakkelijk om op te staan met de verantwoordelijkheid van een eigen zaak. Maar het biedt je ook veel vrijheid en mogelijkheden. Hoe mijn carrière later ook evolueert, deze switch gaat zeker een bepalende invloed hebben.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Ga ervoor! Het geeft zoveel energie wanneer je iets volledig nieuw kan doen.

 

 Switch _cta _nl

Kristien _peeters _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Advocate Zaakvoerster horeca
DUUR 7 jaar Sinds juli 2015
GROOTSTE TROEF Advocatuur is een heel interessante sector, met telkens boeiende mensen en dossiers. Dit is een tijdelijk project, maar de reacties en mijn persoonlijke ervaringen zijn zo positief, dat deze switch waarschijnlijk de rest van mijn carrière gaat bepalen.
GROOTSTE UITDAGING De rode draad was vaak dezelfde: er zijn problemen ontstaan, en je moet te proberen redden wat nog te redden valt. En zelfs als dat lukt, is er soms weinig dankbaarheid achteraf. Ik werk nu op totaal andere momenten dan mijn familieleden en vrienden, dus dat heeft een grote impact op mijn sociaal leven. Zeven dagen op zeven werken in de horeca is ook fysiek een hele uitdaging.