Waarom ben je geswitcht?

Ik maakte al jaren eigen businessplannen. Hoe langer ik in een bedrijf werkte, hoe sterker de droom van een eigen zaak telkens de kop opstak. Ik had lang koudwatervrees, maar na het overlijden van mijn vader heb ik een knop omgedraaid en ben ik er voluit voor gegaan.

Welke drempel moest je overwinnen?

Je kiest voor financiële onzekerheid. Voor al het nodige materiaal moest ik meteen veel investeringen doen, maar ik heb het er toch op gewaagd. Verder bracht het starten van een eigen zaak ook veel administratie met zich mee.

Zou je het opnieuw doen?

Zeker! Het proberen te realiseren van een droom ervaar ik tot vandaag als een zeer positief en verrijkend verhaal. 'The magic happens out of your comfort zone', klopt echt. Het grootste verschil is dat ik nu met vuur en passie over mijn nieuwe uitdaging vertel en dat was vroeger zelden of nooit het geval.

Waar droom je nog van?

Ik wil dé ijsreferentie hier worden in de streek en op zoek gaan naar meer verdeelpunten.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Luister zeker naar je eigen gevoel. Ook het feit dat je zelf iets kan maken, je eigen product kan vervaardigen, geeft veel voldoening. 

 

 Switch _cta _nl 

Kristof _debois _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB CRM Business Consultant Zaakvoerder ijszaak
DUUR 2 jaar Sinds juni 2015
GROOTSTE TROEF Ik moest niet zelf klanten zoeken, ze werden aangebracht door onze salesmanagers. Ik kan mijn eigen product  op de markt brengen en daar ben ik bijzonder trots op.
GROOTSTE UITDAGING Na een paar jaar ontwikkelde ik telkens grote frustraties en voelde me ongelukkig in mijn job. Onregelmatige uren (ook in het weekend) combineren met een druk gezinsleven is een heel moeilijke opgave.