Waarom ben je geswitcht?

Ik heb enkele jaren in de horeca gewerkt en heb er verschillende jobs gehad. Dat wilde ik niet langer en daarom ben ik opnieuw gaan studeren. Eerst voor begrafenisondernemer, daarna thantopraxie. Dat is het balsemen van lichamen op de reconstructie van zwaar toegetakelde lichamen. Vrij snel kon ik op de universiteit aan de slag als prosectrice, wat inhoudt dat ik lijken prepareer, bijvoorbeeld voor onderzoeken.

Welke drempel moest je overwinnen?

Als ik mensen vertel wat mijn job precies inhoudt, moeten ze meestal even slikken. Ook mijn familie had er in het begin wat moeite mee.

Zou je het opnieuw doen?

Zeker! De routine is weg uit mijn leven, en ik heb nu een job met steeds nieuwe uitdagingen. Steeds moet ik andere oplossingen bedenken, dat maakt deze taak telkens tot een avontuur.

Waar droom je nog van?

Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest in mijn job als nu. Veranderen doe ik nooit meer!

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Het belangrijkste is dat je een job hebt die je graag doet. Zorg ervoor dat je op je plaats zit, dan word je gelukkig.

 

 Switch _cta _nl

Maite _vandewoestijne _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Medewerkster bakkerij & horeca Lijkenverzorgster
DUUR 2 jaar 11 maanden
GROOTSTE TROEF In de horeca heb ik de eerste kansen gekregen in mijn carrière. Ik kan een bijdrage aan de wetenschap leveren door dode lichamen klaar te maken voor onderzoek, dissecties  of workshops.
GROOTSTE UITDAGING Werken in de horeca vond ik nooit een volwaardige job, en daarom ben ik weer beginnen studeren voor begrafenisondernemer. Het is een vreemde job voor de buitenwereld, maar zelf  ik haal er veel voldoening uit.  Ik heb eindelijk het gevoel dat ik op mijn plaats zit.