Waarom ben je geswitcht?

Ik ben in feite al een paar keer geswitcht. Na mijn studies rechten wilde ik eigenlijk geen advocate worden, maar heb toch toegehapt toen ik een lucratief voorstel kreeg. Later ben ik als bedrijfsjuriste aan de slag gegaan, maar in die job zat te weinig uitdaging. Na mijn uren hield ik een blog bij, en die trok de aandacht van een grote speler in social media. Daar werkte ik graag, maar altijd binnen strakke krijtlijnen. Daarom zit ik sinds kort bij het webagency van mijn man, want stiekem droomde ik altijd van een job in de reclamewereld.

Welke drempel moest je overwinnen?

Als je van job verandert, zijn er altijd wel personen die zeggen: ‘Doe het niet’. Dat brengt je toch aan het twijfelen. Mensen begrijpen ook niet dat je kiest voor een baan die misschien wel meer voldoening geeft, maar tegen een lager loon.

Zou je het opnieuw doen?

Zeker en vast! Van nature ben ik iemand die voortdurend nieuwe zaken wil ontdekken. Daarnaast ben ik nu veel gelukkiger in vergelijking met het begin van mijn professionele leven. Bovendien heb ik heel veel fijne en boeiende mensen leren kennen die ik anders nooit had ontmoet.

Waar droom je nog van?

Iedereen verwacht dat je op je achttiende al weet wat je later worden wil. Onbedoeld kom je zo in een comfortzone terecht. Maar het is pas door ervaringen op te doen, door andere werelden te betreden, dat je nieuwe horizonten kan ontdekken en weet wat je écht wil. Ik ben en blijf zo steeds op zoek naar nieuwe ideeën.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Iedereen heeft wel wat schrik om te veranderen. Maar je moet het gewoon proberen.

 

 Switch _cta _nl 

Setareh _pourjavan _web   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Advocate - Legal Counsel User Research Manager
DUUR 4 jaar Sinds oktober 2015
GROOTSTE TROEF Ik ben meteen kunnen starten in een internationaal topkantoor. 

In korte tijd heb ik met vallen en opstaan heel veel geleerd, zowel commercieel en bedrijfskundig als op vlak van teammanagement.

GROOTSTE UITDAGING Als onervaren starter moet je ineens al je theoretische kennis in de praktijk kunnen toepassen. De tijdsdruk zorgde voor lange werkdagen.

Ik ben mee verantwoordelijk voor het uitbouwen van het bedrijf in tegenstelling tot vroeger moet ik nu zelf beslissen waar we wel en niet op inzetten.