Waarom ben je geswitcht?

Ik heb lang voor de regionale televisie gewerkt. Wat begon als een tijdelijk job groeide uit tot een functie met verantwoordelijkheden. Een baan met veel stress, en op zeker ogenblik kreeg ik tijdens een voorstelling een hartaanval. Dankzij de snelle interventie van de hulpdiensten kwam ik er weer bovenop. Door zelf calltaker bij het noodnummer 112 te worden, wilde ik in zekere zin iets terugdoen.

Welke drempel moest je overwinnen?

Op het eerste zicht lijkt het vreemd om de ene stressvolle baan in te ruilen voor een soortgelijke job. Maar ik besefte dat het verschil zit in de manier waarmee je met die spanning omgaat.

Zou je het opnieuw doen?

Zeker en vast. Ik heb niet zomaar, louter om te veranderen, voor een nieuwe werkgever gekozen. Mij was het erom te doen om mijn carrière een nieuw perspectief te geven. En dat betekent niet het behalen van ronkende functietitels, maar wel dat ik mijn energie kwijt kan in nieuwe initiatieven. Zo ben ik ook opnieuw gaan studeren om hier meer verantwoordelijkheden op te kunnen nemen.

Waar droom je nog van?

Ik werk voor het 112-centrum in Bergen, waar ook een callcenter van de politie is ondergebracht. Daar geef ik nu al opleidingen aan andere calltakers. Graag wil een voortrekkersrol spelen zodat verschillende interventiediensten beter kunnen samenwerken.

Jouw tip(s) voor wie zelf wil switchen?

Om zin te hebben om te veranderen, moet je er eerst zelf voor zorgen dat je zin krijgt. Vermijd een ‘burn out’ op je werk, maar let ook op voor een ‘bore out’ als je job te saai wordt.

 

 Switch _cta _nl

Thierry _rousseau _web (1)   VOOR DE SWITCH NA DE SWITCH
JOB Adjunct-productiedirecteur Calltaker 112
DUUR 12 jaar 5 jaar
GROOTSTE TROEF Ik ben begonnen in een tijdelijke job, maar uiteindelijk kon ik blijven en  doorgroeien tot de functie van adjunct-directeur. Ik kan mijn energie hier in innovatieve projecten steken. Een deel van mijn job bestaat uit het coachen van de medewerkers en ik vind het fijn om ideeën met hen te kunnen delen. 
GROOTSTE UITDAGING Werken voor televisie is en blijft een stresserende job. Toen ik in 2007 tijdens een opname een hartaanval kreeg, heb ik meteen besloten om iets anders te zoeken. Al snel heb ik besloten om ook terug te gaan studeren. Dankzij de master in arbeidswetenschappen die ik zo behaalde, heb ik hier meer mogelijkheden en carrièrekansen.