Omdat de vraag vanuit de gevangenissen veel beperkter is geworden, organiseert Selor  tijdelijk geen selectietesten voor cipiers. 

De vacature voor penitentiair bewakingsassistenten (PBA), vaak cipiers genoemd, staat dus niet langer permanent op de website van Selor.  Tot voor kort legde Selor een wervingsreserve aan. Deze is nu echter verzadigd, en de wachtlijsten voor de ingeschreven kandidaten zijn voldoende groot.

Al ingeschreven voor deze job?

Kandidaten die al ingeschreven zijn, blijven hun inschrijving behouden. Zodra er opnieuw vacatures in de gevangenissen vrijkomen, worden er opnieuw selectietesten georganiseerd. Reeds ingeschreven kandidaten zullen aan deze testen kunnen deelnemen in functie van hun volgnummer.

Ook de instapkaartproef, voor kandidaten die geen diploma hoger secundair onderwijs hebben, zal in de toekomst nog georganiseerd worden.

Al geslaagd voor de testen?

Kandidaten die al geslaagd zijn voor de selectietesten en voldoen aan de deelnemingsvoorwaarden, worden door de FOD Justitie gecontacteerd om in dienst te treden zodra er vacatures zijn.

Wil je solliciteren?

Schrijf je dan in op onze vacatures per e-mail. Je krijgt vervolgens wekelijks onze jobmailing in je mailbox. Zo kan je opvolgen wanneer er opnieuw gesolliciteerd kan worden. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend.