De mogelijkheden van Mijn Selor, de persoonlijke profielpagina van kandidaten, zijn verder uitgebreid. Voortaan is het mogelijk om diploma’s en certificaten die erkend zijn door de Vlaamse Gemeenschap automatisch toe te voegen aan je online cv. Dat kan dankzij de koppeling van Mijn Selor aan de LED-service (Leer en -Ervaringsbewijzen Databank) van de Vlaamse overheid.

Tijdswinst en meer zekerheid

Dankzij deze koppeling win je veel tijd, want je hoeft niet langer jouw diploma te zoeken binnen onze uitgebreide diplomalijst. Ook het manueel opladen van je diploma of certificaat valt weg. Bovendien moet Selor die documenten niet meer controleren op hun juistheid, dus jouw dossier is meteen in orde.

Diploma’s uitgereikt door Vlaamse instellingen vanaf 2000

Of een diploma automatisch kan worden opgeladen, hangt af van de beschikbaarheid:

  • De LED-service is een initiatief van de Vlaamse overheid en is alleen beschikbaar voor diploma’s die werden uitgereikt door Vlaamse instellingen. Diploma’s en certificaten uitgereikt door de Franse Gemeenschap zijn niet opgenomen in de LED en moeten dus nog steeds manueel worden opgeladen.
  • Binnen LED zijn diploma’s van het secundair onderwijs beschikbaar vanaf het schooljaar 2001-2002, en diploma’s van het hoger onderwijs vanaf het academiejaar 1999-2000. Klik hier voor een volledig overzicht.
  • De lijst van diploma’s binnen LED moet zijn afgestemd op de diploma’s en certificaten binnen Mijn Selor.

Hoe automatisch een diploma of certificaat toevoegen?

  • In ‘Mijn Selor’ staat er in het online cv bij ‘Diploma’s en certificaten’ helemaal onderaan een nieuwe knop: ‘Diploma’s en certificaten via LED toevoegen’.
  • Klik je hierop, dan gaat ons systeem na of er in LED diploma’s en certificaten beschikbaar zijn voor jou.
  • Is dat zo, dan kan je deze zelf selecteren en meteen toevoegen.

Zijn er voor jou geen documenten beschikbaar via de koppeling met LED, dan kan je ze nog altijd manueel toevoegen.