Als federaal statutair ambtenaar wil je misschien van werkgever veranderen, maar toch bij de overheid  blijven werken. Breng in dat geval je Mijn Selor-profiel up-to-date en maak gebruik van de kansen die interne mobiliteit je biedt.

Wist je dat sommige jobaanbiedingen voorbehouden zijn voor federale statutaire ambtenaren?

Om de mobiliteit van talent bij de federale overheid aan te moedigen zijn sommige vacatures voorbehouden  voor federale statutaire ambtenaren, meer bepaald de vacatures van de interne markt.

Dat kan interessant zijn voor wie vindt dat de tijd rijp is om van werkgever te veranderen zonder daarvoor de overheid vaarwel te hoeven zeggen.

Wie op een vacature van de interne markt in wil gaan, moet met de volgende voorwaarden rekening houden:

  • Je moet benoemd zijn in het niveau van de vacante betrekking of geslaagd zijn voor een specifieke selectie om naar dat niveau over te gaan (je moet dus op de lijst met geslaagden staan).
  • Het moet gaan om een vacante betrekking in een andere overheidsdienst (dus niet bij je huidige werkgever).
  • Wordt er specifieke ervaring gevraagd, dan moet je die ervaring motiveren in je Mijn Selor-profiel.

Goed om weten: voor jobs op de interne markt geldt er geen diplomavereiste, behalve voor beschermde beroepen (bv. dokters). Bovendien behoud je als federaal statutair ambtenaar al je bestaande rechten.

Dit wil zeggen dat je direct benoemd kan worden in je nieuwe functie, zonder een voorafgaande stage.

Alle informatie over de specifieke selectieprocedure voor de interne markt vind je hier.

Als federaal statutair ambtenaar kun je trouwens ook meedoen aan eender welke standaardselectie op Selor.be en heb je een vrijstelling voor het eerste deel van de testen (generieke screening). Ook op die manier kun je dus binnen de federale overheid van job veranderen.

Tijdelijke mobiliteit (ook voor contractuele ambtenaren)

Heb je koudwatervrees voor een jobwissel, maar lijkt het je wel wat om tijdelijk in een andere organisatie te gaan werken? Wil je je competenties ontwikkelen via een tijdelijke ervaring? Dan zijn de Special Federal Forces of Talent Exchange (als je huidige werkgever aan het programma deelneemt) zeker het overwegen waard.

Update je profiel en benut alle mogelijkheden die de interne markt biedt

We willen je zoveel mogelijk vacatures aanbieden die op jouw profiel aansluiten. Update dus zeker je Mijn Selor-profiel:

  • Maak je eigen (Mijn Selor)-profiel aan op Selor.be of update je bestaande profiel.
  • Kies "Ik ben statutair bij de federale overheid" als huidige beroepssituatie in de rubriek Beroepservaring.
  • Uploa je benoemingsbesluit.
  • Omschrijf je meest recente beroepservaringen.
  • Schrijf je in op onze wekelijkse jobmailings om op de hoogte te blijven van al onze vacatures en duid aan dat je via mail de vacatures wil ontvangen die zijn voorbehouden voor statutaire ambtenaren.
  • Solliciteer!

Schrijf je in op onze jobmailings

Via Mijn instellingen in Mijn Selor kan je aangeven dat Selor je via e-mail op de hoogte houdt van nieuwe jobs. Om de jobs van de interne markt te ontvangen vink ‘Meer specifiek wil ik deze jobs: Jobs voorbehouden voor statutaire ambtenaren (interne markt)' aan.

Nog niet geabonneerd? Schrijf je in 

Enkele getuigenissen van ambtenaren die hun kans hebben gewaagd

In de Metro van 24/10/2016 lees je hoe het Fabrice, Marilyn en Yvan verging. Deze federale ambtenaren grepen hun kans en kozen voor interne mobiliteit binnen de federale overheid om hun loopbaan een andere wending te geven. Misschien inspireert hun voorbeeld je wel?