De FOD Buitenlandse Zaken is momenteel op zoek naar 10 analisten internationale betrekkingen, 5 Nederlandstaligen en 5 Franstaligen.

In deze functie analyseer je de situatie van een bepaald land, een bepaalde regio of een bepaald thema. Je doet dit op economisch, sociaal of diplomatiek vlak, of op vlak van mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking. Je ontwikkelt een uitgebreid netwerk van technische experten bij verschillende federale entiteiten, (inter)nationale organisaties, het maatschappelijk middenveld, ….

Wat verwachten we van jou?

Voor deze job heb je een masterdiploma. Ervaring is niet nodig. Wel heb je inzicht in internationale probleemstellingen in politieke en economische diplomatie, in de relaties met de Europese Unie, in multilaterale diplomatie en in ontwikkelingssamenwerking. Je begrijpt de grote vraagstukken in deze domeinen, alsook de inzet en relevantie ervan voor België.

Troeven van deze job

Je krijgt een aantrekkelijk loon, veel opleidingsmogelijkheden, allerlei sociale voordelen en premies. Verder kan je genieten van een voordelige hospitalisatieverzekering en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Je krijgt een gsm en laptop ter beschikking, met een tussenkomst in de gsm-kosten. Je werkt ten slotte glijdende werkuren in een 38-uren week, en eventuele overuren kan je recupereren met 12 compensatiedagen per jaar.

Solliciteer tot 15 oktober

Via deze link vind je meer details over de functie, en je kan direct solliciteren.

Collega’s aan het woord

Je toekomstige collega’s kunnen je nu al meer vertellen over de job.

Liesbeth Lodewykx

Liesbeth Lodewyckx De internationale context van mijn functie, maakt alles extra complex, maar des te boeiender. Weten dat je met je job een bijdrage kan leveren aan een meer duurzame samenleving, geeft veel voldoening.”

 

Olivier Thery

Olivierthery

“Het is een uiterst boeiende job. Je wordt inhoudelijk echt uitgedaagd, waardoor je creatief moet zijn, maar ook flexibel. Dat is veeleisend, maar het zorgt ervoor dat je nooit in een routine terecht komt.”