Stel: je bent wat uitgekeken op je functie en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar je wil niet weg bij je organisatie, want je voelt je er goed. Heb je al eens nagevraagd welke opties je hebt qua interne mutatie?

"Interne mutaties bieden kansen voor de medewerker en voor de organisatie"

Marc De Durpel, P&O-directeur bij de Pensioendienst: "Ik ben ervan overtuigd dat interne mutaties zowel de medewerker als de organisatie kansen bieden: enerzijds krijgt de medewerker de kans om zijn talenten te ontwikkelen en nieuwe dingen uit te proberen, anderzijds kan de organisatie zich op die manier richten op de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers."
Lees hier de volledige getuigenis van Marc De Durpel

De steun van de collega's en de hiërarchie is waardevol

Alexandre en Sébastien werken allebei bij de Pensioendienst. De ene heeft de functie van de andere overgenomen. Ze leggen ons uit hoe belangrijk ze het vonden dat ze op de steun van hun collega's en van de hiërarchie konden rekenen toen ze van functie veranderden.
Lees hun getuigenis.

"Een interne mutatie is de ideale oplossing voor wie zich goed voelt binnen zijn organisatie"

Dat is de mening van Grégory, die op zoek ging naar een nieuwe professionele uitdaging en ontdekte dat hij die binnen zijn eigen organisatie kon vinden.
Lees zijn getuigenis.

Veranderen binnen je organisatie: de keuze van Evelien en Hilde

We zaten samen met Evelien en Hilde. Bekijk hun verhaal in video... en wie weet krijg je zelf wel zin om een nieuwe weg in te slaan.

Bekijk hun verhaal via deze filmpjes:

 

Meer info over interne mutatie

Wil jij ook je loopbaanervaring bij de federale overheid met ons delen? Contacteer ons dan via communication@bosa.fgov.be

Volgende week: focus op loopbaanbegeleiding.