Ze werden aangeworven tijdens de eerste jobday van Selor en verwelkomen nu kandidaten tijdens de 2e editie

Nu achter de schermen…

Baptiste, Ulysse en Thibault namen deel aan de eerste 2 jobdays georganiseerd door Selor voor < 26 jarigen. In september waren ze nog kandidaten, in december verwelkomden ze als selectieassistenten nieuwe kandidaten voor een startbaanovereenkomst. 

Onze nieuwe selectieassistenten aan het woord: “Een maand na de jobday van midden september werden we aangeworven als selectieassistenten. Na ons ondergedompeld te hebben in de selectieprocedures en functiebeschrijvingen, zijn we begonnen met het PC-toezicht en de ondersteuning van kandidaten tijdens hun computergestuurde tests. Tijdens de jobday in december moesten we de kandidaten naar hun interviews met werkgevers leiden. Het was grappig om deze keer achter de schermen van de jobday te werken.” 

.. praten ze over de jobday met hun kennissen

“Startbaanovereenkomsten zijn echt de ideale oplossing voor jonge mensen die snel willen werken," zegt Thibault. En de jobday-formule van Selor is zeer motiverend:

  • er wordt geen ervaring gevraagd
  • je hoeft geen PC test af te leggen
  • je kan op dezelfde dag deelnemen aan meerdere interviews voor verschillende functies
  • het gesprek is open en richt zich vooral op de functie
  • het gesprek verloopt in een eerder informele sfeer

Ulysse, Baptiste en Thibault raadden hun kennissen aan om er ook aan deel te nemen. De vriendin van één van hen was zelfs kandidaat voor de 2e jobday. Dankzij hun feedback en hun ervaring in het hart van de actie, hebben onze drie collega's goede ideeën om ook van de toekomstige jobdays een succes te maken. 

Mis onze volgende edities niet!

Gezien het succes van de eerste twee jobdays zal Selor in 2019 nog acties voeren voor < 26 jarigen. Hou onze website in de gaten en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief zodat je onze toekomstige acties niet mist.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures