Consultant selectiemethodologie en diversiteitsmanagement (m/v/x) gezocht!

Selor is op zoek naar een consultant selectiemethodologie en diversiteitsmanagement (m/v/x). Ben je klantgericht en geboeid door profielanalyses en selecties? Solliciteer dan tot 22 maart 2019.
Amandine Drossart is consultant HR Methods bij Selor en vertelt ons over haar job, en wat haar toekomstige collega gaat doen.

Amandine Drossart


Vertel eens over je job. Wat doe je als consultant HR Methods?

Mijn job heeft twee grote luiken. Ten eerste ondersteun ik selectieconsultants om de meest kwalitatieve selectieprocedure te bepalen voor hun vacatures. Heel concreet adviseer ik ze vanaf de profielanalyse (keuze van diploma’s en formuleren van de relevante werkervaring) tot het kiezen van het type procedure.  

Daarnaast werk ik aan projecten die betrekking hebben tot de methodologie die we in onze selecties hanteren. We zijn bv. een handleiding met guidelines aan het opstellen die de selectieconsultants moet helpen in hun dagelijks werk in rekrutering en selectie. Verder werken we bv. ook aan projecten rond het toepassen van diversiteit in onze selectieprocedures.

Wat vind je leuk aan je job?

Er zijn verschillende elementen die mijn job heel leuk maken. Eerst en vooral oefen ik een heel dynamische job uit! Ondanks het feit dat de thema’s waaraan ik werk vaak dezelfde zijn, zijn de klanten en de profielen altijd verschillend. En dat is wat de job zo leuk maakt: je hebt altijd wat onderzoekswerk, naar specificiteiten van diploma’s bv. of types opleidingen die in België bestaan.

Ik moet soms een evenwicht vinden tussen de behoeftes van de klanten en de realiteit van de arbeidsmarkt. Dit betekent het voorstellen van de beste combinatie van diploma, ervaring en competenties zodat de klant uiteindelijk de beste kandidaat kan rekruteren. Soms is het niet evident om alleen een beslissing te nemen. Maar dan weet ik dat ik op mijn team kan rekenen. We werken aan verschillende projecten maar overleggen ook heel veel. Weten dat je op je team kan rekenen, is heel belangrijk vind ik.  De sfeer in ons team is ook een grote bron van motivatie.

En wat gaat je nieuwe collega doen?

Mijn nieuwe collega zal dagelijks consultants bijstaan op vlak van selecties (advies rond diploma, diversiteit,…). Hij/zij gaat ook werken aan projecten rond competentiemanagement, gelijke kansen, selectietechnieken, evaluatiemethode. Er is ook een opportuniteit om een actieve rol op te nemen in de netwerken waar we lid van zijn (o.a. in het kader van Diversiteit). 

 

Overtuigd? Solliciteer maar!

Heb je een master in psychologie, sociaal werk of diversiteitsmanagement (er wordt geen ervaring vereist, ook als laatstejaarsstudent kan je solliciteren)?

Heb je een andere master? Dan moet je minstens 1 jaar ervaring hebben in één van deze 3 taken:

  • profielanalyse in het kader van selectieprocedures
  • projecten rond beheer van kennismanagement
  • projecten rond diversiteit en gelijke kansen.  Dan kan je voor deze functie solliciteren.

Solliciteer voor de job als consultant selectiemethodologie en diversiteitsmanagement tot en met 22 maart 2019.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures