De Federale Interne Auditdienst werft 16 interne auditoren aan (m/v/x)

De Federale Interne Auditdienst wil zijn teams versterken en rekruteert 8 Franstalige en 8 Nederlandstalige personeelsleden. Hier zijn de vacatures voor Nederlandstalige kandidaten:

We ontmoetten Schoubs, Chief Audit Executive van de Federale Interne Auditdienst. Ze legt ons uit wat hun missie is, en naar wie ze op zoek is om haar dienst te versterken. 

Onze missie? Organisaties ondersteunen bij het verbeteren van hun processen om burgers beter van dienst te zijn.

Via onze auditopdrachten willen we bijdragen tot de kwaliteit van de werking van de federale overheid. Wij werken momenteel voor 18 federale organisaties, van Fedasil tot Defensie en het FAVV. We hebben dan ook contact met een grote verscheidenheid aan disciplines, die allemaal uitdagingen zijn. Elk jaar werken we samen met deze organisaties aan de ontwikkeling van een auditplan om hun dienstverlening te verbeteren. Het doel is om zaken te controleren die belangrijk zijn voor deze organisaties, zodat we hen via onze analyses en aanbevelingen ondersteunen in hun evolutie. 

Onze teams van auditoren hebben veel autonomie en werken aan heel diverse onderwerpen

Bij de lancering van een auditopdracht kijken we altijd naar de vereiste vaardigheden (IT, financieel, operationeel, logistiek, ....) en stellen de teams in functie daarvan samen. Heel uiteenlopende profielen moeten dus soms samenwerken, meestal gedurende drie maanden (de duur van een auditopdracht). Ze hebben een grote autonomie in de keuzes die ze maken in het kader van hun auditopdrachten (bepalen van de omvang, het auditprogramma, de rollen en taken van de auditoren,.....). Elke nieuwe opdracht is een nieuwe uitdaging en vereist het vermogen om zich aan te passen aan een nieuwe context en omgeving. 

We zijn op zoek naar auditoren met een kritische geest en die kunnen communiceren

In staat zijn om in teamverband en zelfstandig te werken, de lead te nemen in een auditopdracht en resultaten te behalen, maakt deel uit van de vaardigheden die van onze auditoren worden verwacht. Ook het kunnen managen van interpersoonlijke relaties is van groot belang. Je moet in staat zijn om relaties op te bouwen met de geauditeerde entiteiten en een goede relatie met hen te onderhouden. Je moet je ook kunnen onderdompelen in de cultuur van een organisatie om te begrijpen wat er wel en wat er niet in kan worden geïmplementeerd. Een aanbeveling kan voor de ene organisatie werken, maar niet voor een andere. Tijdens de audit moet je kritisch en analytisch zijn. Je moet je klanten ook kunnen betrekken bij de ontwikkeling van analyses en bevindingen om tot een gedeelde overtuiging te komen over de aanbevelingen. Effectieve communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, is erg belangrijk. 

Een balans tussen werk en privéleven gecombineerd aan spannende projecten

Wij zijn een klein team (24 mensen) in volle groei. Er is niet veel hiërarchie en we hebben een zeer open communicatiecultuur. Er is veel vertrouwen tussen collega's, in wie je echte sparringpartners hebt.

Deelname aan opleidingen, conferenties en professionele netwerken worden aangemoedigd. We zorgen ervoor dat onze auditoren op de hoogte zijn van de nieuwste technieken (op het gebied van management, IT,.....) om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Onze interne auditoren kunnen hun werk flexibel plannen op basis van hun opdrachten. Als interne auditor bij de Federale Interne Auditdienst heb je een echte work-life balance, terwijl je aan boeiende projecten werkt.  

Solliciteer voor één van de vacatures van interne auditor!

Ben je op zoek naar een job die zinvol is en impact heeft? Wil je bijdragen tot een betere werking van de federale overheid? Solliciteer nu!

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures