Selor ontwikkelde in het verleden een unieke certificeringstest voor gebarentaal. In 2019 wordt deze test opnieuw kosteloos georganiseerd en kan je opnieuw een certificaat behalen. Al wie interesse heeft, kan zich kandidaat stellen.

De taaltest Gebarentaal van Selor

Onze taaltesten en de certificaten die zij bekrachtigen zijn een vaste waarde in België. Ze zijn een officiële maatstaf waarmee men taalcompetentie kan bewijzen en gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen.

De gebarentaaltest is een unieke test binnen Selors gamma. Deze werd in samenwerking met deskundigen ontwikkeld voor de certificering van de Vlaamse Gebarentaal (VGT) en de Langue des Signes de Belgique Francophone (LSFB).

Dankzij de steun van de Nationale Loterij, kon dit project voor de certificering van gebarentaal ontwikkeld worden.

Waarom deelnemen?

Selor wil organisaties helpen met het voorzien van een betere dienstverlening aan dove en slechthorende gebruikers en bezoekers. Daarnaast wil Selor ook helpen met het beter integreren van dove en slechthorende medewerkers aan de hand van bemiddelaars die gecertificeerd zijn voor gebarentaal.

Door een gebarentaalcertificaat te behalen, draag je je steentje bij aan een betere, inclusievere werking rond doven en slechthorenden in de overheidssector.

Praktische informatie

Na het succes van vorige edities, organiseert Selor in 2019 opnieuw gebarentaaltestsessies voor de VGT en de LSFB. Die sessies zullen in Brussel plaatsvinden.

Stel je kandidaat!

Inschrijven kan nog tot 9 september 2019. Je inschrijving is geldig van zodra ze volledig en in orde is. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt. Hoe vlugger je je inschrijft, des te meer kans je maakt om deel te kunnen nemen.

Hoe schrijf je je in?

Je hebt een Mijn Selor-account (je eigen persoonlijke pagina op de Selor-website) nodig. Heb je nog geen “Mijn Selor”-account? Maak je account dan eerst aan. (Dat gaat vlug en gemakkelijk.)

Stuur hierna een e-mail naar vgt@bosa.fgov.be voor de Vlaamse Gebarentaal (VGT) of naar lsfb@bosa.fgov.be voor de Langue des Signes de Belgique Francophone (LFSB) met volgende gegevens:

  • naam
  • voornaam
  • rijksregisternummer
  • aan welke test wil je deelnemen? VGT of LSFB
  • op welk niveau wil je de test afleggen? B1 (elementair niveau) of B2 (gevorderd niveau).

Deelnemers krijgen, als reactie op deze e-mail, een bevestigingsmail met de datum en het tijdstip van hun test.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures