Als arts maak je het verschil voor je patiënten, maar wat als je dat zou kunnen doen voor de samenleving in zijn geheel? Dat kan bij het RIZIV, waar je in de rol van arts-inspecteur je medische kennis inzet om de sociale zekerheid te beschermen. Een zinvolle en uitdagende job, bovendien makkelijk te combineren met je privéleven. Aarzel dus niet en stel je kandidaat!

Het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) is momenteel op zoek naar meerdere artsen-inspecteurs. Je kan er aan de slag binnen de Dienst voor Geneeskundige Evaluatie en Controle, waarbij je zorgverleners informeert over de werking van de ziekte- en invaliditeitsverzekering en hen evalueert en controleert op een correcte toepassing ervan. Op deze manier help je de sociale zekerheid mee betaalbaar houden, een opdracht van groot maatschappelijk belang.

In deze uitdagende job staat je medische expertise nog steeds voorop: je vertrekt vanuit die bagage om verbanden te leggen met de juridische of economische kant van een dossier. Na een uitgebreide analyse, met behulp van gespecialiseerde literatuur, kom je zo tot de nodige conclusies. Je wordt daarbij ook goed ondersteund: je kan rekenen op je collega’s en is er ruimte voor constante bijscholing. Tot slot ben je dankzij meer regelmatige uren ook zeker van een betere balans tussen werk- en privéleven.

Klaar voor de ommezwaai? Je zal het je niet beklagen! Het RIZIV heeft momenteel vier vacatures als arts-inspecteur in de aanbieding, verspreid over de regionale kantoren in Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. Bekijk hier de volledige functiebeschrijving en solliciteer ten laatste op 6/10!

Solliciteer spontaan

Het RIZIV heeft regelmatig nieuwe artsen nodig, verspreid over de verschillende diensten. Is de functie die je er zou willen uitoefenen momenteel niet beschikbaar? Solliciteer dan via dezelfde procedure om op de laureatenlijst te staan!

Neem deel aan infodag

Zit je nog met twijfels en ben je uit op meer informatie over de mogelijkheden om als arts te werken binnen het RIZIV? Neem dan deel aan een infodag op zaterdag 18/09, die plaatsvindt van 10 tot 18 uur bij het RIZIV in Brussel. Stuur vóór 16/09 een mailtje naar HRTalent@riziv-inami.fgov.be om je in te schrijven!

Arts aan het woord

Leen Dewit is sinds 2018 actief als arts-inspecteur en dat bevalt haar enorm.

Leen DewitEr is niet zoiets als een gemiddelde werkdag bij deze job. De ene dag voer ik analyses uit voor een onderzoek, terwijl ik de andere dag een zorgverlener verhoor of de nomenclatuur – de codes gelinkt aan prestaties – doorspit om mij in te werken in een nieuw dossier. Bovendien werk ik nauw samen met mijn collega’s: zij staan open voor alle vragen, wat het werk een stuk makkelijker maakt.

Anja Braet waagde na een carrière als huisarts en beleidsmedewerker in een ziekenhuis de sprong naar het RIZIV. Een keuze die goed uitpakte.

Anja Braet Voor mij was het belangrijk om als arts impact te hebben, maar dan op het niveau van de maatschappij en niet louter op een individuele patiënt. Ik haal er heel veel voldoening uit om mee toe te zien dat de schaarse middelen die er zijn, efficiënt gebruikt worden. Door misbruik en verspilling tegen te gaan, kan het geld besteed worden aan de échte noden.


Maryse Preux werkt als arts-inspecteur bij de dienst voor geneeskundige evaluatie en controle (DGEC). Ze is verzekerd van een aangename werkomgeving en comfortabele werktijden.

Maryse PreuxMijn dagen verschillen in functie van het uit te voeren werk. Ik ben vaak op kantoor, waar ik gegevens analyseer, me inlees over een onderzoeksonderwerp, redactioneel werk verricht of een verhoor heb met verzekerden of zorgverstrekkers. Maar soms ga ik ook op verplaatsing voor een verhoor.   

  

Over het RIZIV

Het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering) is een sleutelactor in de sociale zekerheid met een dubbele missie:

  • Het staat ervoor in dat iedere verzekerde ongeacht zijn situatie effectief toegang heeft tot en vergoed wordt voor de nodige kwalitatieve geneeskundige zorgen, die doeltreffend en in overeenstemming met de tariefafspraken verleend worden.
  • Het staat ervoor in dat de verzekerde werknemers en zelfstandigen een adequaat vervangingsinkomen ontvangen bij arbeidsongeschiktheid of ouderschap en dat hen reële kansen op re-integratie na een arbeidsongeschiktheid worden aangeboden.

Meer info vind je op www.riziv.fgov.be.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures