In de eerste helft van 2024 neemt ons land het EU-voorzitterschap op zich. Verschillende federale organisaties hebben daarom nood aan tijdelijke versterking, onder meer op juridisch vlak. Via een algemene selectieprocedure voor masters in de rechtenkan je je vanaf nu kandidaat stellen. 

Van januari tot en met juni 2024 neemt ons land het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich. Voor de dertiende maal al. Zoals steeds is dit een uitgelezen kans om meer dan anders te wegen op de Europese agenda. Maar om dat ook echt te kunnen doen, heeft de federale overheid nood aan extra tijdelijke krachten. Zo wordt ook specifiek gezocht naar mensen met een masterdiploma in de rechten voor jobs waarbij een juridische achtergrond vereist is. 

Internationale context 

Net omdat het gaat om jobs die in het teken staan van het EU-voorzitterschap, worden enkel contracten van bepaalde duur aangeboden, variërend van 7 maanden tot 1,5 jaar. Zowel mensen met als zonder ervaring kunnen solliciteren. Voor jonge werkzoekenden met een masterdiploma in de rechtenis dit een buitenkans: zij kunnen ervaring opdoen door mee te draaien in een internationale context, waarbij contacten mogelijk zijn met mensen uit heel Europa.   

Aanwervende organisaties 

De volgende federale organisaties zijn op zoek naar nieuwe medewerkers met de nodige juridische kennis:  

Ben je geïnteresseerd in economische reglementering? Bij de FOD Economie zijn ze op zoek naar mensen voor de afdelingen Telecommunicatie en informatiemaatschappij’, ‘Consumenten en ondernemingenen ‘Juridische coördinatie. 

Heb je voeling met thema’s zoalsbudget en overheidsopdrachten? Dan ben je vast en zeker op je plaats bij de FOD Mobiliteit en Vervoer.  

Ben je goed thuis in arbeidsrecht? Wil je je inzetten voor de humanisering van de arbeidsmarkt? Dan biedt de FOD Werkgelegenheid jou een mooie opportuniteit. 

Wil je meewerken aan wetgeving die van de federale overheid de beste werkomgeving van het land moet maken of zegt het je meer om het wetgevend kader ter ondersteuning van de digitale transformatie uit te tekenen? Bij de FOD Beleid en Ondersteuning wachten je gegarandeerd boeiende uitdagingen! 

Heb je ervaringmet Europees recht, gegevensbescherming, TIP of Europees internationaal privaatrecht (DIP)? Of heb je je er tijdens je studies in gespecialiseerd? Dan is een job bij de FOD Justitie misschien wel iets voor jou! 

Solliciteer nu 

Ben jij geïnteresseerd om je juridische capaciteiten in te zettenvoor een succesvol EU-voorzitterschap? Of ken je iemand die de geschikte persoon zou zijn?

Weet dan dat de algemene selectieprocedure voor masters in de rechten vanaf nu geopend is en nog loopt nog tot en met 11/08.

Wie slaagt, komt op een laureatenlijst terecht en krijgt vervolgens concrete jobaanbiedingen. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar voorbereidingEU2024@bosa.fgov.be 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures