Hou mee de overheidsuitgaven in de gaten

We leven in uitdagende tijden, waardoor ook de overheidsuitgaven onder druk komen te staan. Dat maakt het belangrijker dan ooit om efficiënt om te springen met de beschikbare middelen. Heb jij de nodige expertise om mee toe te zien hierop? Dan is de job van vaste regeringsadviseur (inspecteur van financiën) zeker iets voor jou! Het interfederaal Korps van de Inspectie van Financiën heeft enkele plaatsen openstaan voor gemotiveerde krachten.

Het interfederaal Korps van de Inspectie van Financiën is een onafhankelijke overheidsdienst die controletaken uitvoert op de overheidsuitgaven. Het gaat na of alles wettelijk en volgens de regels verloopt en of uitgaven haalbaar en opportuun zijn. Daarbij staan efficiëntie, effectiviteit en zuinigheid voorop. Daarnaast voert het ook audittaken uit op uitgaven die (deels) komen van Europese fondsen.

Autonomie voorop

Om de werking verder te versterken, is het Korps op zoek naar meerdere vaste regeringsadviseurs (inspecteurs van financiën). In deze functie ben je ofwel budgettair en financieel raadgever van één of meerdere ministers, een rol waarin je advies uitbrengt over begrotingsvoorstellen of wetteksten en regelgeving die de overheidsfinanciën kunnen beïnvloeden. Ofwel word je belast met een auditopdracht, waar je van a tot z verantwoordelijk voor bent. De precieze noden bepalen waar je op ingezet wordt.

Je voert op onafhankelijke wijze je werk uit binnen de overheidsdienst(en) waar je aan toegewezen bent. Net omdat het Korps een interfederaal karakter heeft, betekent het dat je kan werken voor regeringen op federaal niveau én het niveau van de gemeenschappen en gewesten. Dat betekent dat je te maken kan krijgen met zeer uiteenlopende bevoegdheidsdomeinen. Bovendien ben je om de vier à vijf jaar verantwoordelijk voor nieuwe overheidsdiensten, zo heb je automatisch een gevarieerde loopbaan.

Meer dan enkel cijfers

In jouw rol als vaste regeringsadviseur heb je contact met heel wat mensen: dossierbeheerders, maar ook leidinggevenden, topambtenaren en kabinetten of beleidscellen. Je neemt een sleutelpositie in waarbij je - zowel via je adviezen als via informeel overleg - een impact kan hebben op beslissingen.

Het Korps streeft naar zo’n divers mogelijk personeelsbestand onder de vaste regeringsadviseurs (inspecteurs van financiën). Vrouwen worden dan ook in het bijzonder aangemoedigd om te solliciteren voor deze functie. Je krijgt veel te maken met cijfers, maar luisterbereidheid, empathie en een gezonde kritische kijk zijn evengoed belangrijk. Nancy Van den Broeck voelt zich als vrouw dan ook helemaal thuis bij het Korps. “Ook voor vrouwen met een gezonde ambitie is dit de ideale job”, deelt ze in een getuigenis in De Tijd.

Aarzel niet en solliciteer

Interesse in een job als vaste regeringsadviseur (inspecteur van financiën)? Je kan nog tot en met 6/12 solliciteren. Bekijk hier de volledige vacature en ontdek alle troeven die het Korps biedt.

Wil je meer info over het Korps en de functie van vaste regeringsadviseur (inspecteur van financiën), neem dan deel aan een online infomoment dat op 5/12 om 9 uur plaatsvindt. Je kan eenvoudigweg aansluiten door op deze link te klikken en zo de Teams-meeting op te starten.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures