Reeks 2: evaluatie kennisverwerving
Geslaagd of vrijgesteld voor reeks 1?
Als je geslaagd bent voor de testen van reeks 1, of je was vrijgesteld omdat je er voorheen al voor slaagde, dan krijg je een digitaal certificaat in je online dossier. Dit certificaat bewijst je levenslange vrijstelling in het kader van bevordering. Je moet dit certificaat bezorgen aan je personeelsdienst. Heb je in een vroegere procedure je algemeen brevet behaald in het kader van de bevordering naar niveau A, dan leg je dit voor aan je personeelsdienst.
4 vakken uit een masterprogramma
De tweede reeks bestaat uit 4 proeven die het verwerven van kennis evalueren. Voorafgaand aan deze proeven moet je 4 cursussen (van minstens 4 ECTS-studiepunten) uit een masterprogramma van een universiteit of hogeschool volgen. Eén vak moet betrekking hebben op recht, economie of overheidsfinanciën en 3 vakken zijn vrij te kiezen, in overleg met de P&O-directeur.
Schrijf je in, je werkgever betaalt het inschrijvingsgeld
Informeer je via de website van elke universiteit over de stappen die je moet volgen en hoe je moet inschrijven. Je werkgever neemt de inschrijvingskosten ten laste. Meer informatie vind je op Fedweb.
Heb je een diploma niveau A, dan ben je vrijgesteld voor deze reeks. Vorige brevetten kunnen je vrijstellen van vakken.
Geslaagd? Je gaat naar reeks 3
Als je geslaagd (of vrijgesteld) bent voor de tweede reeks, kan je je inschrijven voor de derde reeks. De derde reeks gaat om een fuctiespecifieke screening: een vergelijkende selectie voor een functie van niveau A.
Niet geslaagd? Je kan je opnieuw inschrijven
Als je niet geslaagd bent voor één of meerdere vakken van de tweede reeks, kan je je opnieuw inschrijven voor (één van) deze vakken. Je moet voor alle vakken geslaagd zijn vooraleer je je kan inschrijven voor de testen van de derde reeks.