Schriftelijke proeven voor de veiligheidssector

Als je agent een job in de bewaking of veiligheidssector wil opnemen, moet je een opleiding volgen bij een erkend opleidingscentrum. Selor is aangeduid om bij te staan in de screening. Als je interesse hebt in zo’n job moet je dus bepaalde testen bij Selor afleggen. Op het einde van je opleiding wordt je kennis van de rechtsvakken op pc getest bij Selor. 

Hoe werkt de test?

Selor gaat met computertesten na of je voldoende kennis over een of meerdere onderwerpen hebt opgebouwd. De inhoud van de testen wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in overleg met Selor vastgelegd. De testen variëren afhankelijk van de precieze functie waarvoor je solliciteert.

Per vraag kan je kiezen uit 4 antwoordmogelijkheden. Een test duurt 1 uur en bestaat uit 30 meerkeuzevragen.

Tips

  • De testen verschillen naargelang de rechtsvakken. Maar het uitgangspunt is steeds hetzelfde: beheers je in voldoende mate bepaalde onderdelen van de wetgeving?
  • Fris vooraf je kennis op over bepaalde domeinen.
  • Gok niet, want voor foute antwoorden worden punten afgetrokken.

Resultaat en feedback

Voor de rechtsvakken werkt Selor met punten en percentages. Zo ben je geslaagd als bewakingsagent als je ten minste 50% behaalt. Voor veiligheidsagent moet je minstens 60% behalen. Je ontvangt je resultaten via het opleidingscentrum. Het heeft geen zin Selor te contacteren voor je resultaten.