Ruimtelijk inzicht

De test ruimtelijk redeneervermogen meet je ruimtelijk voorstellingsvermogen. Dit is het vermogen om iets in drie dimensies voor te stellen, waar je alleen een verbale beschrijving of een tweedimensionale tekening van hebt.

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van computergestuurde testen die het ruimtelijk redeneervermogen meet. De vorm en inhoud van de testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies en voorbeeldvraag vooraleer je aan de test zelf begint.

In de test ruimtelijk redeneervermogen krijg je een aantal figuren met vouwpatronen te zien. Aan jou om in gedachten de figuren te plooien en aan te duiden welke eindfiguur je wel of niet krijgt na het vouwen.

Voorbeeld

ruimtelijk_inzicht

Tips

Je snelheid speelt een belangrijke rol bij deze test. Het aantal te behandelen vragen ligt hoger dan het aantal vragen dat je zal kunnen oplossen. Het is aan jou om een goed evenwicht te vinden tussen snelheid en kwaliteit.

Instructies: 15 min. | Test: 15 min.

Demotest

De vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demotest laat je enkel kennismaken met de mogelijke vraagstelling. Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.

Doe de demotest

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures