Technisch inzicht

De test technisch redeneervermogen meet je vermogen om de juiste conclusies te trekken op basis van technische gegevens.

Hoe werkt de test?

We hebben een divers aanbod van computergestuurde testen die het technisch redeneervermogen meten. De vorm en inhoud van de testen verschillen van elkaar en kunnen anders zijn dan de uitleg hieronder. Lees daarom steeds goed de instructies en voorbeeldvraag vooraleer je aan de test zelf begint.

Een variant van deze test bestaat uit twee soorten oefeningen: Een type oefening toont hefbomen opgebouwd uit balkjes, die met pluggen bevestigd zijn en waarvan sommige vast zijn en andere kunnen bewegen. De kandidaat moet de richting bepalen waarin een bepaald punt van de hefboom zal bewegen als de met de hefboom verbonden hendel een bepaalde richting wordt geduwd. Een tweede type oefening toont meer algemene opdrachten van objecten of situaties uit het dagelijkse leven.

Voorbeeld

technisch_inzicht

Tips

  • Je snelheid speelt een belangrijke rol bij deze test. Het aantal te behandelen vragen ligt hoger dan het aantal vragen dat je zal kunnen oplossen. Het is aan jou om een goed evenwicht te vinden tussen snelheid en kwaliteit
  • Voor het afleggen van deze test is geen specifieke technische kennis nodig.

Instructies: 15 min. | Test: 45 min.

Demotest

De vragen die gesteld worden, zijn geen vragen uit de echte test. Deze demotest laat je enkel kennismaken met de mogelijke vraagstelling. Een echte test bevat ook meer vragen en duurt langer.

Doe de demotest

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures