Taaltesten

Een taaltest bij Selor bestaat uit verschillende modules: luisteren, lezen, spreken en/of schrijven. Hiervoor kom je een aantal keer bij Selor. De manier waarop de test afgenomen wordt verschilt in functie van de module: luisteren, lezen en schrijven leg je af op pc. Spreken gebeurt voor een jury.

Hoe werkt de test?

De module spreken wordt gemeten via een mondelinge test. Hoe die precies in zijn werk gaat, hangt af van de taaltest in kwestie. In sommige gevallen gaat het om een gesprek over werkgebonden onderwerpen dat je niet hoeft voor te bereiden. In andere gevallen krijg je de opdracht om eerst een presentatie uit te werken en die dan voor de jury te brengen. Daarna volgt een gesprek. De jury houdt louter rekening met de taalvaardigheid, niet met de inhoud. 

Tips

  • Het interview gaat alleen over situaties in een werkomgeving, niet over je privéleven of hobby’s.
  • Om je voor te bereiden, kan je al nadenken over vragen die klanten, collega’s … je al gesteld hebben in het kader van je job.
  • Antwoord zo concreet mogelijk op vragen, geef geen standaardantwoorden.
  • Geef details en voorbeelden als dat nuttig is.
  • Voor een presentatie-opdracht mag je jouw notities als leidraad gebruiken.

Meer info over de taaltesten

Je vindt alle informatie over de taaltesten (welke taaltest je kan kiezen, uit welke modules een taaltest bestaat) op de procedurepagina.