Thomas Gille

Thomas Gille
Vertel ons over je job…

Ik werk op de pool marktanalyse van het Belgisch Instituut voor postbedrijven en telecommunicatie (BIPT). Deze afdeling controleert of de telecommarkt in België als concurrentieel kan beschouwd worden. Indien wel, dan heeft het BIPT zijn werk goed gedaan. Indien uit een marktanalyse blijkt van niet, kan het BIPT correctiemaatregelen opleggen die de concurrentie op de telecommarkt moeten bevorderen.  De gehele procedure van een marktanalyse is echter gebonden aan Europese aanbevelingen en de Belgische wetgeving en is het resultaat van een heleboel interacties waarbij alle betrokken partijen betrokken zijn.

Dagelijks werk: update van de gebeurtenissen in de (inter)nationale telecomwereld, bijschaven van technische/juridische/financiële kennis, overleg met de betrokkenen van de dossiers, behandeling van klachten, informatie opzoeken (bij binnen- en buitenlandse telecomoperatoren, producenten van technische installaties, andere regulatoren,… ).

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij je huidige werkgever kwam?

Na mijn studies heb ik enkele maanden in een bedrijf gewerkt dat SAP implementeert. Het duurde echter niet lang voor ik kon beginnen aan mijn doctoraat voor de KULeuven bij IMEC, een wereldvermaard onderzoekscentrum. Na enkele jaren besefte ik dat toegepast onderzoek mij te weinig afwisseling bood en wilde ik mijn loopbaan een nieuwe richting geven met meer afwisseling. Die vond ik bij het BIPT waar mijn dossiers te maken hebben  met technische elementen, juridische argumenten, financiële overwegingen, etc…

Werken voor je huidige werkgever … Is dat volgens jou een voordeel?

Werken voor het BIPT heeft voor mij alleen maar voordelen door de verscheidenheid en complexiteit van onderwerpen, de gemoedelijke en open werksfeer te midden van mijn fijne collega's. De job geeft ook een perfecte balans tussen werk en gezin door de goede ontsluiting  van ons kantoor bij het Noordstation en de mogelijkheid tot thuiswerk. Persoonlijk denk ik ook dat mijn werk een mooi pluspunt voor mijn verdere carrière vormt.

Welke selectieprocedure heb je doorlopen?

Een eerste test was een schriftelijke proef in de lokalen van Selor. Achteraf gezien bleek dit een analyse van één van onze kerntaken. Daarna volgde een interview waarbij zowel technische vragen werden gesteld door een ervaren ingenieur als meer algemene competentiegerichte vragen door de Selor-voorzitter en mijn toekomstige overste.

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures