Lesley Boddin

Lesley Boddin

Waarom koos je ervoor om te werken voor de federale overheid en wat bevalt je het meest in je job?

Eigenlijk koos de federale overheid mij. Toen ik hier begon wist ik helemaal niet wat de federale overheid inhield. Ik zocht een werk waar ik voldoening uit zou halen en het leek me boeiend en interessant.

Voor mijn werk specifiek is het leukste dat ik veel voldoening en motivatie put uit het feit dat we echt iets bijdragen aan de maatschappij.

Ik werk als administratief expert en zorg ervoor dat alle dossiers waarvoor een advies gevraagd wordt, volledig zijn. Ik sta ook in voor het aanvragen en uitsturen van de overtuigingsstukken en het opvolgen van de mails. Het geeft voldoening om te weten dat je job een verschil maakt: dat er mede-dankzij jou iemand achter de tralies kan belanden of iemand zijn onschuld wordt bewezen.
Nog pluspunten: de afwisseling, de collega’s, het werken in een tweetalige omgeving en uiteraard het boeiende werk! Ik hoop hier echt te kunnen blijven tot mijn pensioen!

Op welke van jouw realisaties of projecten ben je het meest trots en wat zou je zeggen aan mensen die twijfelen om de overstap te maken naar de federale overheid?

Ik heb mezelf kunnen opwerken van contractueel niveau C naar statutair niveau B.Wie de overstap wil maken: gewoon doen! Goede verloning, glijdende uren, goed combineerbaar met het gezin en je kan net als ik doorgroeien door de interne selecties.

Wil je een leuke anekdote vertellen, van iets dat je meegemaakt hebt in je loopbaan?

Mijn eerste weken sprak ik nog geen woord Frans en kende ik mijn weg bijna niet in het instituut… Ik moest toen rondleidingen plannen en de mensen begeleiden. De personen die toen in mijn groep zaten, hebben heel veel trappen gezien en denken misschien nu nog dat wij een immens gebouw hebben ;-).

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures