Gloria De Smedt

Gloria_De_Smedt

Vertel ons over je job ...

Ik werk sinds een tiental maanden bij de dienst Identificatie van de RSZ. Ons werk bestaat voornamelijk uit het toekennen van een RSZ-nummer aan de verschillende werkgevers in België als ze personeel willen aanwerven. We beheren dus de volledige database van de organisatie en de gegevens over de verschillende werkgevers in België. We moeten dossiers up-to-date houden, informatie inzamelen en verschillende vragen, kwesties en oproepen van werkgevers behandelen, en dat alles in een heel aangename werkomgeving.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij de RSZ kwam?

Na een jaar in het buitenland te hebben doorgebracht, heb ik een bachelor recht gevolgd aan de EPHEC hogeschool in Brussel. Zodra ik mijn diploma had behaald in juni 2020 ben ik werk beginnen zoeken. Ik ben dan ingegaan op een vacature voor jongeren tot 26 jaar in het kader van een EWE-contract bij de RSZ. Dit is mijn allereerste baan. Ik had dus nog geen professioneel parcours voor ik het grote team van de RSZ heb vervoegd. Tijdens mijn studie heb ik wel meerdere keren stage gelopen en ik heb ook als jobstudent gewerkt.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij de RSZ te werken?

Wel, de overheid heeft me altijd al geboeid. Ik vind het een prettig kader om in te werken, en er is een goede balans tussen werk en privé. Trouwens, toen mijn bachelorstudie ten einde liep, hebben verschillende mensen over de RSZ gesproken. Ik hoorde alleen maar goeds over die organisatie. Daardoor kreeg ik zin om mijn cv te versturen en bij de RSZ te solliciteren. Die dienst biedt overigens vele carrièrekansen, verschillende opleidingen, de mogelijkheid om op te klimmen enz. Tijdens mijn sollicitatiegesprek hebben verschillende managers me ook enorm gestimuleerd en zin gegeven om met hen te werken. Ze waren heel vriendelijk en open.

Wat spreekt je het meeste aan in je job?

Ik vind de werksfeer top. Heel evenwichtig en aangenaam. De collega's zijn sympathiek. We kunnen enkele dagen per week telewerken. Momenteel geldt wel dat we dat wegens de pandemie zo veel mogelijk doen. Daarnaast vind ik dat het flexibele werkrooster, de sfeer en de omgeving waarin we bij de RSZ werken zeker voordelen zijn.

Vind je dat je genoeg kansen krijgt in je organisatie?

Ja hoor. Ik vind dat de overheid haar werknemers de gelegenheid biedt om binnen de administratie te groeien en zich te ontwikkelen. Er zijn heel wat opleidingsmogelijkheden en manieren om via overgangsexamens hogerop te komen.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Eerst en vooral log ik in met onze computer en lees ik mijn e-mails. Daarna behandel ik de verschillende identificatieaanvragen die de dag voordien zijn toegekomen en geef ik de Belgische werkgevers een definitief RSZ-nummer, zodat ze hun personeel kunnen aangeven. Als ik daarmee klaar ben, hou ik me bezig met wat we onze ‘reeks’ noemen: dossiers updaten, verschillende oproepen behandelen, mails beantwoorden, enz. Niet alle werkdagen zijn hetzelfde. Sommige dagen vergen meer energie dan andere, afhankelijk van de dossiers en de werklast.

We moeten ons ook weleens in nieuwe theorie verdiepen, reglementen lezen en begrijpen. We nemen ook deel aan dienst- en teamvergaderingen, en nog veel meer!

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging in je werk, en waarom?

Ik denk dat de grootste uitdaging tot nog toe was om als contractueel te beginnen werken in een bijzondere situatie, namelijk de COVID-pandemie. Na een week werken op kantoor in Brussel was er een nieuwe coronagolf. Nieuwe medewerkers moesten dus alleen werken, van thuis uit, ondanks het feit dat ze nog allemaal in opleiding waren. In mijn functie moet ik immers heel wat materie verwerken. Voltijds telewerken was dan ook niet gemakkelijk. Mijn leidinggevenden moesten er iets op vinden om me vanop afstand op te leiden. Ik denk dat dat een echte uitdaging is, niet alleen voor mij maar ook voor mijn chefs.

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures