Leen Van Assche

Leen_Van_Assche

Vertel ons over je job…

Mijn werk bestaat voornamelijk uit  het geven van juridisch advies inzake de verwerking van persoonsgegevens of implementatie van nieuwe technologieën bij de ontwikkeling van E-gov-projecten die door de RSZ beheerd worden. Daarnaast schrijf ik mee aan wettelijke en reglementaire teksten die een impact hebben op de RSZ in samenwerking met externe partners en werk ik ook nauw samen met andere directies om een antwoord te formuleren op parlementaire vragen.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij de RSZ kwam?

Tijdens mijn studie Sociaal-Cultureel Werk is de vonk voor het sociaal recht overgeslagen. Dat is ook meteen één van de redenen waarom ik de studie Rechten heb aangevat als werkstudent. Een periode waar ik mijn studies combineerde met verschillende jobs. Na mijn studies heb ik twee jaar voor het Instituut voor Sociaal Recht van de KULeuven gewerkt alvorens ik bij de RSZ terecht kwam.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij de RSZ te werken?

Ik ben eerder toevallig bij de RSZ terecht gekomen. Nog voor ik afgestudeerd was, heb ik tests afgelegd bij Selor om in een reservelijst opgenomen te worden. Toen ik beschikbaar was voor een nieuwe uitdaging, heeft de RSZ mij gecontacteerd voor een functie bij de Directie Geschillen. De interessante en boeiende casus die ik tijdens het selectie-interview heb gekregen, heeft me over de streep getrokken.

Wat apprecieer je het meest aan je job?

De variatie en complexiteit aan dossiers en projecten. Dat in combinatie met de vrijheid om mijn werk zelf te organiseren, vind ik fijn.

Vind je dat er genoeg kansen zijn bij de RSZ?

Ja, via interne mobiliteit heb ik de kans gekregen om in een andere directie en functie te  werken. Dat is zeker een meerwaarde wanneer je graag voor een organisatie werkt, maar nood hebt aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn er ook verschillende opleidingsmogelijkheden. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Een typische werkdag bestaat niet. Ik start mijn werkdag wel meestal met het diagonaal lezen van het Staatsblad om op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de sector gebeurt.

Nadien bepaal ik mijn werkdag in functie van de prioriteiten. Dat kan gaan van het uitwerken van juridisch advies over spraaktechnologie tot  het schrijven van nieuwe wetgeving over bijvoorbeeld de e-Box. Mijn job is zeer gevarieerd.

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging in je werk?

In 2018 was ik verantwoordelijk voor de implementatie van GDPR in de Belgische sociale wetgeving. Ik heb het project van A tot Z mogen opvolgen. Het was een echt uitdaging!

 

 

 

 

 

Werken voor .be?

Zoek de job die bij je past en kom erbij!

Ontdek alle openstaande vacatures